2010 m. vasario 13 d., šeštadienis

Blynai su spanguolėmis

 
Kartais man reikia ženklų. Kad einu ten, kur man reikia; kad darau tai, ką noriu; kad pavasaris jau šalia; kad aš jaučiu... Kai jų nematau, nepastebiu (ar jie tiesiog laukia savo laiko, neskubėdami...), sukuriu juos pati. Ar tai būtų šypsena praeiviui, ar prisimenami sapnai, ar paskutinė varnelė dienotvarkėje, ar saldžiarūgštis blynų skonis, pažadinantis skonio receptorius. Jie nuramina. Ir parodo, kad rankose- visa, ko reikia.
Kartais reikia įsispirti sau patiems į sėdynę, kad išmoktume skristi. 




 Blynai su spanguolėmis

150 g miltų
100 ml pieno
2 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai grūdėtos varškės
kelios saujelės spanguolių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
druskos 
aliejaus kepimui


Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynius išsuktisu cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu, maišant suberti miltus su kepimo milteliais. Įmaišyti grūdėtą varškę ir spanguoles. Baltymus su druska išplakti iki baltų putų, atsargiai įmaišyti į bendrą masę. 
Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus. Dėti po šaukštą tešlos, apkepti kelias minutes, tuomet apversti ir apkepti kitą pusę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą